Nakliyat Emtia Sigortası, herhangi bir yükün, onu taşımaya uygun denizyolu, havayolu, karayolu ve demiryolu nakil vasıtalarıyla bir yerden, başka bir yere taşınması esnasında uğrayabileceği hasar ve kayıpları poliçede belirlenmiş genel ve özel şartlar kapsamında güvence altına alan sigorta türüdür.

 

TAM ZİYA

Malın taşıma aracı ile birlikte tüm değerini yitirecek şekilde tamamen zarar görmesi riskine karşı güvence sağlar.

 

DAR TEMİNAT

Malın tam ziya ile tamamen zarar görmesi riskine ek olarak, taşımayı gerçekleştiren aracın uğrayacağı kazalar (karaya oturma, alabora olma, çatışma, devrilme, hattan çıkma gibi), yangın, infilak gibi kısmi rizikoların da teminat altına alındığı teminat türüdür.

 

GENİŞ TEMİNAT

Beklenmeyen ve öngörülemeyen ani bir kaza ve/veya olay neticesinde sigorta konusu yükte meydana gelebilecek her türlü fiziksel hasar ve kayıpları teminat altına alır ve "bütün rizikolara" karşı malınızı güvence altına almanızı sağlar.

 

KIYMET NAKLİ SİGORTASI

Bu sigorta ile mücevher, altın gibi değerli madenler ve taşların, nakit para ve benzeri kıymetli malların, bir taşıma aracı ile (gemi, kamyon, uçak ya da tren) bir yerden bir yere taşınması sırasında bir kaza sonucu zarar görmesi ve/veya silahlı gasp ve soygun riskleri, poliçede belirlenmiş genel ve özel şartlar kapsamında güvence altına alınır.

 

YURT İÇİ TAŞIYICI SORUMLULUK SİGORTASI

Türkiye sınırları dâhilinde karayolu ile yük taşımacılığı yapan nakliyeci firmaların, kendilerine ait ve/veya kiraladıkları araçlarla taşıma hizmeti verdikleri müşterilerine ait emtiayı taşırken teminat kapsamındaki bir rizikonun gerçekleşmesi sonucunda doğan yasal sorumluluklarını poliçede belirlenmiş şartlar ve limitler dâhilinde teminat altına alan sigortalardır. Yurtiçi Taşıyıcı Sorumluluk Sigortası teminatı Nakliyat Emtia Sigortası’nın yerine geçmez. Sadece taşıyıcının Türk Ticaret Kanunu’na göre kusurlu olduğu durumlarda, poliçede yazılı şartlar ve limitler dâhilinde teminat sağlar.