25.03.2002 Tarihli Akredite Kuruluşları Mesleki Sorumluluk Sigortası Yükümlülüğüne İlişkin Düzenleme ile Türk Akreditasyon Kurumu tarafından akredite edilen uygunluk değerlendirmesi kuruluşlarının ticari sigorta şirketleri ile mesleki sorumluluk sigortası poliçesi düzenlemeleri gereklidir. Buna ilişkin gerekler uluslararası akreditasyon standartlarından kaynaklanmaktadır. Bu şekilde akredite kuruluşu ve bu kuruluşun müşterilerinin korunması amaçlanmaktadır.

Diğer bir taraftan; Her meslekte olduğu gibi iş Akredite kuruluşları ve çalışanları da zaman zaman bazı istenmeyen durumlarla karşılaşabiliyorlar. Çalışmalar sırasında yanlış uygulamalar ve yanlış kararlar neticesinde, olmaması gereken olaylar ortaya çıkabiliyor. Bu yüzden de üçüncü kişiler zarar görebiliyor. Üçüncü kişiler, gördükleri bu zararın tazmin edilmesi yönünde talepte bulunabiliyor ve Akredite kuruluşları da bu tür zararları tazmin etmek durumunda kalabiliyorlar.

 

Akredite Kuruluşları Mesleki Sorumluluk Sigortasının sağladığı güvenceler;

·        Akredite kuruluşu uzmanları, poliçede konusu belirlendiği gibi çalışmalarını sürdürürken, görevini gerektiği şekilde yapmamışsa

·        Akredite kuruluşu uzmanları sorumlu oldukları işyerindeki kişilere karşı özen borcunu yerine getirmemişse

·        Akredite kuruluşu uzmanları herhangi bir kusurlu davranışları yüzünden doğan zararları ödemek zorunda kalmışsa

·        Akredite kuruluşu uzmanları herhangi bir kusurlu davranışları yüzünden yakında bir takım zararları ödemek zorunda kalacaksa

·        Akredite kuruluşu uzmanları bu zararlar nedeniyle takibe uğramış ve yargılama giderleri ve avukatlık ücretleri gibi bir takım masraflar yapmışsa

Poliçede yazılı olan limitleri dâhilin de teminat altına alınmaktadır.

Mesleki Sorumluluk Sigortası, Akredite kuruluşu uzmanlarının, bir taraftan kendi vicdani yükümlülüklerini karşılarken, diğer taraftan da üçüncü kişilere verdikleri maddi ve manevi zararların tazmin edilmesi yoluyla faaliyetlerini daha rahat yürütebilmelerine olanak tanımaktadır.

300.000 TL teminata kadar olan poliçe taleplerinizde; İstemiş olduğunuz teminat limitini ve şirketinizin vergi numarasını ( Bu e-Posta adresi istek dışı postalardan korunmaktadır, görüntülüyebilmek için JavaScript etkinleştirilmelidir ) mail adresimize göndermeniz yeterlidir.

300.000 TL üzerindeki teminat taleplerinizde lütfen formu Risk Analiz Formu doldurarak ( Bu e-Posta adresi istek dışı postalardan korunmaktadır, görüntülüyebilmek için JavaScript etkinleştirilmelidir ) mail adresimize gönderiniz.